Esok cuti but…………

Esok cuti yes….best. Tapi…….kene g kursus plk, tpaksa tinggalkan dua beranak 2 kt umah lg for da 2nd time tahun ni. Ceh, ari tue bertekad dh xnk p kursus dh, alih2 dtg plk lg, nk tolak camne, no body was here (meraung!!) Dayah ko cepat2 msuk opis tau, leps ni suma kursus tuju kt ko (pesanan paling terhormat buat org tgh berpantang…hehe) nk wat camne dh xde org nk p, sorg 2 kt xnk g la sbb due isteri nk bersalin dlm 2 3 minggu g, sorg 2 plk for sure kt dh g kursus ni, alih2 aku jgk yg dituju ketua……opsyen?? yes ade opsyen, klu x g kursus ni g meeting on da next week……kesimpulannya, aku kene tinggalkan dua beranak 2 jgk kt umah……..wahhhhhh (meraung lg!!)

Nwy, lucky sbb husband sanggup menjaga Qilah, dgn alasan dia pun dpt rehat sama. Serba salah ok tinggalkan mereka, sbb dh kate xnk g kursus sblm ni -_- sedih. Mesti rindu kt Qilah. Rindu kt abah dia jgk.

Semalam ade cerita paling mengharukan husband sblm kami (aku n Qilah) bertolak ke opis. Tgh2 gosok baju, panggil nama Qilah, suh bgun nk g school. Qilah bgun mamai2……tgk aku tgh gosok baju. Kate kt dia “p bgtau abah qilah nk p school”, dia pun mamai2 msuk bilik, berdiri kt tepi katil, husband masih mamai2 tak mo buka mata. Qilah “abah, qilah nk jalan”…….”alolo…..” husband peluk nek atas katil (td tgh berdiri tepi telinga dia smbil pegang botol susu). Terharu bila dgr Qilah ckp dgn jelas pagi tue…….aku dengar je perbualan mereka anak beranak dr luar smbil gosok baju. Excited husband bila dgr Qilah bercakap dgn jelas pagi tue. mmmmmm………sure rindu ngn Qilah seminggu ni.

 

This entry was posted on May 25, 2012. 1 Comment

Hooray……

Yes dh nk balik, ari ni kerusi aku tak panas pun, ceh nk kate sibuk ler tue ops byk bende yg dibuatnye kt luar. Ok esok Jumaat, so im happy coz lusa nk cuT, then mlm ni mlm last husband keje ship mlm, rindu. Oklah melalut di hujung hari. Ok chow dulu. ^__^

Rindu nak berceloteh

Ya Allah, rindu siot nak berceloteh dlm blog, dh le blog kesayangku dh tak boleh buka, so alamatnya try le wordpress ni, alhamdulillah jadi jgk ye. actually aku mmg rindu dgn blog lama, mana taknye dlm blog tue la tmp aku meluahkan segalanya since 1st pregnency. Now my 2nd pregnency  ^__^ yes im happy but scar pun ade, sbbnye nk mengimbau pengalaman bersalin lg, sape yg tak takut, tap kita gagah jgk demi kasih sayangku kepada sang suami (yup, he always ask me when we get a 2nd bby?) Insyallah semuanya mesti boleh, berat doa suami dan ibu di kampung nun jauh kt sabah sana, semuanya pasti selamat.

Besar dugaan since aku pregnent 2nd bby ni, dh ler kne demam campak, jangkit dr my 1st child, Aqilah, asyik tak larat je, sakit blkg apetah lagi, mmg Allah saje yang tahu. Kekadang sms ngan husband, dia sllu akan ckp “Jom le g hospital, kite cek, abg risau dgn sayang ni, asyik sakit belakang je”. Well he actually know dulu ms study aku pnh jatuh lantai, punggung aku yang tersembam dulu, yes its very pain, and i cant even get pray, menangis2 bila nk rukuk. And semalam jam lebih kurg 2 am (husband bru balik keje shif malam) lepas dia mkn ape suma, msuk bilik tido (aqilah dh train tido kt katil sorg2) mulalah mengadu, sakit belakang makin menjadi2, he told me ” Esok amik cutilah, kite g cek kt hospital, abg rasa dh teruk sgt blkg syg tue” but in my mind, i was thinking, klu aku cuti esok, kerja2 aku mst makin bertambah, xpelah kot, nnt ler leps bersalin bru p cek Dr. So kesimpulannya aku pun kerja lah hari ni ^__^

Ok, itu cerita semalam, now talking bout my bby Aqilah, skrg dh pandai dh msuk bilik tido sendiri, dh tau dh bilik tido dia kt mana, but hati seorang ibu mmg klu blh nk je tido sblh, tp cukup la kot, badan aku pun dh tak larat nk berhimpit 3 org atas katil queen tue, kt tengah2 confirm kene himpit, aduhhh bila bgun pagi sure sakit badan hehe…..now she was train tido kt atas katil sendiri. Sllu ckp ngna husband, ” xpe ke tinggal bby kt sblh, nnt dia jatuh, nnt dia nngis sorg2? nnt dia takut?” Ya Allah mcm2 yg aku risau kn, tp husband mmg org yang kuat berdikari…….dia sllu je ckp, ” kite ajar dia berdikari, bila ade adik nnt, xkn nk tido ngn kite lg kn, xpe aqilah dh besar, dh pandai dh pun, kite dh letak tilam kt bwh, dekat je bilik kite ngn qilah, klu dia nangis sure boleh dgr, jgn risau k, abg kenal anak abg, qilah akn jd kakk nnt knelah train mcm tue, esok lusa nnt dia blh jga adik dia plk”. Itulah kate husband, tp yelah hati seorg ibu, klu boleh nk je tido dekat ngn anak. Nazirah Aqilah, buah hati mama & papa. Mama & papa sayang qilah. Yang sweet sgt, bla aku tunjuk perut kate bby kt perut, suh sayang dia akan cium perut aku, kdg usap2 perut aku, sambil kate ‘didik’,  mmm myb sbb dia sllu tgk abah dia wat mcm tue kot ^__^.

Hope aqilah boleh jaga adik dia nnt, yelah ingt nk berpantang kt cni, sbbnye, xmolh tgglkn husband sengsorg, & my pantnag sendiri je, mak & mak mentua tak boleh sty lama sbb dua-dua ade kerja. Takpelah Insyallh aku bleh harunginya. Bersalin, myb kt HSAH Sg. Petani jgk kot, Insyallah semoga dipermudahkan semuanya, Amin.

 

This entry was posted on May 23, 2012. 2 Comments