Archive | June 2012

Sakit belakang

Serius badan aku sakit gila, semalam tak boleh tido, mengerang kesakitan, tak pnh2 rs sesakit belakang mcm ni……dulu ms mengandungkan Qilah, tak le mcm ni. And lagi 1, bby ni cepat sgt besar, baru 19 minggu (msuk nak msuk 5 bulan) suma bdk opis dok tny aku, jalan dh tak larat, dh brp bulan? terkencing2 xyah crita, mmg muka aku je la yg sllu tcongok kt toilet. Aduh, keletihan mmg memuncak skrg ni, mmmm adakah sbb aku mop dapur smlm? sllunya tak le sesakit mcm ni 😦 Tue la padan muka, husband kata tak pyh wat, degil, nk juga mop dapur, kan dh sakit badan.Skrg sape yg rs sakit, aku jgk kn, leps 2 sibok mengadu sakit blkg ngn husband, padan muka.

Skrg ni dh nk msuk 5 bulan, rs mcm seram sejuk je bila fikir dh nk dekat due ni. Seram le sbbnye tak tau mcm mn plk keadaannya bersalin anak kedua ni kn. Ada yg bercerita anak kedua ni mudah bersalin. Tapi serius aku mcm tak tau dh mcm mn pgalaman aku bersalin anak sulung dulu. Tak mo ingat sbnrnya sbb takut. Yup, aku mmg takut. Semoga dipermudahkan segalanya 🙂 Dont think too much org kata, nnt mcm2 plk yg jd. Next week g checkup as usual, harap2 kli ni pn ok, dulu ms mengandungkan Qilah, Hb sllu sgt rendah, leps 2 gagah le mkn kerang n sayur bayam sllu (sbbnye tue yg aku boleh mkn, hati2 suma bagai jenis ni tak makan, x pandai mkn actually hehe) Now dr 1st checkup Hb ok 🙂 good.

Nak update gmbr tkini but tenet ni slow gila, maklum ler curi waktu office. Skrg ni tgh curi waktu office hahaha jahat aku. Takpelah anggap je xda org perhati hehe…..

Advertisements

Tong BT

Ari ni berjalan seperti biasa. Aku tak menang tangan nk duduk la, asyik nk buang air kecil je……mmmmmmm. Pagi tadi dh kuar kilang, ptg ni nk kuar lg huhu, tetiba dpt call dr Pn Saodah (org KA) kta ari ni meka nk collect BT kt premis. So nak taknak kenelah p kn, at least Jabatan ade semasa proses pemindahan tersebut. Insyallh ari ni boleh settle kot, alamatnye balik lmbt ler ari ni, nsib bek en suami keje pagi minggu ni, so bolehlah amik Qilah kt nursery, klu x berkampung Aqilah kt nursery tunggu mak dia amik hehe.

Pepagi lg, adelh sorg mamat opis ni yg mmg tak kurg kuat gosipnye, alamak klu dia terbaca post ni mmg habis aku kene balik. Dok kt depan meja aku then kate kt aku, “Tak sangka ko jd tong BT lg”. Tong BT dia gelar aku, awat badan aku ni dh cam tong BT ke, istilah tak tahan. sian aku kn 😦

Baru ade masa

Sejak balik dr kursus asyik sibuk le konon memanjang. Actually aku je yg menyibukkan diri, keje kt table ni dh belambak2, mood kerja tak datang lg, ape taknye, msuk opis dr isnin smp ari ni jumaat asyik xde kt meje je, kuar ke sana, ke sinun n ke mana nth. And skrg ditambah plk fail2 yg dilonggokkan kt tepi pintu ni, kononnye nk 2gu meeting fail bru settlekn, alamat berkulat ler fail2 kt tepi pintu aku ni smp 3S jalan hehe…..mengarut jee n3 tghari ni.

Nk crita ttg Qilah budak kecik kt rumah aku sbnrnye, skrg ni dh pndai nk berus gigi sblm tido, hehe lawak bila ingt peristiwa smlm……suh msuk tdo dia xnk, ckp lg sekali pun xnk. Alih2 dia ckp “gigi” smbil tunjuk n jln tepi pintu toilet, oooo nk berus gigi dulu ye sayang, apalah mak yg ajar dulu tp mak yg lupa…….^_^ leps dh berus gigi suh msuk tido g, bru dia menapak ke bilik, bgtau amik bantal dia yg ade kt dpn tv, di ambiknye leps 2 msuk bilik. Ala sweet plk smlm bila ingat hehe……beso dh anak mama, leps ni mst tlg mama jga adik ye, harapan dr ibu yg merantau (katenya nk berpantang sendiri kt Penang), insyallah dipermudahkan semuanye. Semoga aku ade kekuatan untuk semua ni, dgn harapan bantuan husband ^__^.