Rindu nak berceloteh

Ya Allah, rindu siot nak berceloteh dlm blog, dh le blog kesayangku dh tak boleh buka, so alamatnya try le wordpress ni, alhamdulillah jadi jgk ye. actually aku mmg rindu dgn blog lama, mana taknye dlm blog tue la tmp aku meluahkan segalanya since 1st pregnency. Now my 2nd pregnency  ^__^ yes im happy but scar pun ade, sbbnye nk mengimbau pengalaman bersalin lg, sape yg tak takut, tap kita gagah jgk demi kasih sayangku kepada sang suami (yup, he always ask me when we get a 2nd bby?) Insyallah semuanya mesti boleh, berat doa suami dan ibu di kampung nun jauh kt sabah sana, semuanya pasti selamat.

Besar dugaan since aku pregnent 2nd bby ni, dh ler kne demam campak, jangkit dr my 1st child, Aqilah, asyik tak larat je, sakit blkg apetah lagi, mmg Allah saje yang tahu. Kekadang sms ngan husband, dia sllu akan ckp “Jom le g hospital, kite cek, abg risau dgn sayang ni, asyik sakit belakang je”. Well he actually know dulu ms study aku pnh jatuh lantai, punggung aku yang tersembam dulu, yes its very pain, and i cant even get pray, menangis2 bila nk rukuk. And semalam jam lebih kurg 2 am (husband bru balik keje shif malam) lepas dia mkn ape suma, msuk bilik tido (aqilah dh train tido kt katil sorg2) mulalah mengadu, sakit belakang makin menjadi2, he told me ” Esok amik cutilah, kite g cek kt hospital, abg rasa dh teruk sgt blkg syg tue” but in my mind, i was thinking, klu aku cuti esok, kerja2 aku mst makin bertambah, xpelah kot, nnt ler leps bersalin bru p cek Dr. So kesimpulannya aku pun kerja lah hari ni ^__^

Ok, itu cerita semalam, now talking bout my bby Aqilah, skrg dh pandai dh msuk bilik tido sendiri, dh tau dh bilik tido dia kt mana, but hati seorang ibu mmg klu blh nk je tido sblh, tp cukup la kot, badan aku pun dh tak larat nk berhimpit 3 org atas katil queen tue, kt tengah2 confirm kene himpit, aduhhh bila bgun pagi sure sakit badan hehe…..now she was train tido kt atas katil sendiri. Sllu ckp ngna husband, ” xpe ke tinggal bby kt sblh, nnt dia jatuh, nnt dia nngis sorg2? nnt dia takut?” Ya Allah mcm2 yg aku risau kn, tp husband mmg org yang kuat berdikari…….dia sllu je ckp, ” kite ajar dia berdikari, bila ade adik nnt, xkn nk tido ngn kite lg kn, xpe aqilah dh besar, dh pandai dh pun, kite dh letak tilam kt bwh, dekat je bilik kite ngn qilah, klu dia nangis sure boleh dgr, jgn risau k, abg kenal anak abg, qilah akn jd kakk nnt knelah train mcm tue, esok lusa nnt dia blh jga adik dia plk”. Itulah kate husband, tp yelah hati seorg ibu, klu boleh nk je tido dekat ngn anak. Nazirah Aqilah, buah hati mama & papa. Mama & papa sayang qilah. Yang sweet sgt, bla aku tunjuk perut kate bby kt perut, suh sayang dia akan cium perut aku, kdg usap2 perut aku, sambil kate ‘didik’,  mmm myb sbb dia sllu tgk abah dia wat mcm tue kot ^__^.

Hope aqilah boleh jaga adik dia nnt, yelah ingt nk berpantang kt cni, sbbnye, xmolh tgglkn husband sengsorg, & my pantnag sendiri je, mak & mak mentua tak boleh sty lama sbb dua-dua ade kerja. Takpelah Insyallh aku bleh harunginya. Bersalin, myb kt HSAH Sg. Petani jgk kot, Insyallah semoga dipermudahkan semuanya, Amin.

 

Advertisements

2 thoughts on “Rindu nak berceloteh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s