happy time wif them both ^_^

Sonok bila tgk anak2 sentiasa gembira……kakk mmg pandai amik gmbr adik pn sonok tgk kakk gelak2 ^_^ Sayang anak2 mama muahh…ImageImage

Image

Image

sian kt abah xde gmbr ek, xpe kite amik jgk gmbr abah hehe….

Image

 

Advertisements

Aku, ramadhan dan sesi penyusuan

Yup ari ni ari ke-2 aku berpuasa. Walaupun menyusu aku tetap gagahkan juga untuk mengerjakan ibadah berpuasa…cehhh mcm tak ikhlas je ^_^ Badan msh btahan sehingga jam di desktop ni menunjukkan 4.18pm hehe. Semalam 1st puasa msh bersemangat jgk tp dh dekat sejam nk berbuka 2, bdn dh rs menggeletar, bila nk buka rs mcm nk menangis je suap nasi dlm mulut huhu…..nasib jejaka idaman dh siap2 msak hehe, salute to him sbbnye dpt tolong msak since aku blk lmbt. Mudah-mudahan permudahkan la untuk aku meneruskan ibadah puasa n kewajipanku ini…….semangat msh cekal & especially susu msh ada wlupun agak merudum skit n disbbkan itu sesi mengepam dh di’up’kn dr 3 kali ke 4 o 5 kali sehari. InsyAllah semoga dipermudahkan semuanya. Dan yang pasti puasa kli ni byk memerlukan kekuatan mental n fizikal ku.

Boleh x nk kte x sabarnye nk blk raya sbbnye tahun ni tak jd blk hometown en suami wakaka……rs cam best giler hahaha, so dptlh bersenang lenang di kampung ngn mak hehe…..ppsssttttttt hrp2 en suami tak bau perasaan hapy yg amat sgt ni hehe 😛

Aku dia dan waktu

Sesungguhnya begitu lama blog ni sepi tanpa madah pujanggaku. Aku terlalu sibuk dengan rutin harianku sehinggakan diri sendiri terabai.

Beberapa bulan sebelum ni, jiwa sangat kacau, sangat serabut. KEnapa LIN??? wahai hati, wahai diri, tabahlah menempuh dugaan di rantau orang. Sesungguhnya aku hanya insan biasa yang memerlukan sokongan daripadaMU. Ya Allah, kau berkanlah aku ketabahan menempuh kehidupan ini, jangan biarkan aku jatuh tersungkur hanya kerana jiwa yang berkecamuk.

Wahai Hati, tabahlah, jadilah ibu yang tabah kepada mereka berdua. Mereka sangat memerlukan kau, kerana kaulah Ratu di mata dan hati mereka. Tabahlah menjadi seorang ibu sepertimana Ibumu……

ImageImage

 

Aku rindu dengan dua orang budak ini, perasaan serba salah jika meninggalkan seorang & serba tak kena bila meninggalkan mereka di nursery. Ya Allah, Kau berkan aku ketabahan menjadi seorang ibu yang cemerlang kepada mereka berdua.

Image

Dan jejaka ini adalah kekuatan bagiku, jejaka ini juga kelemahanku. Jadikan aku isteri yang menyayanginya selamanya. Berkan aku kekuatan untuk menjadi seorang isteri yang disayangi selamanya.

Penyakit Hati

Terpanggil membaca n3 dr blog mamaG http://mama-glam.blogspot.com/2012/04/alkisah-hati.html (mohon izin share ye mamaG) actually baru aku tahu rupanya perasaan hasad, dengki, cemburu dan tak puas hati ni datangnya daripada penyakit hati. Bahaya jugak penyakit hati ni kn. Minta dijauhkan. Jom kita sama-sama baca n3 ni. Rasa puas skit bila dh terbaca n3 sebegini untuk menguatkan lagi motivasi diri.

Sakit belakang

Serius badan aku sakit gila, semalam tak boleh tido, mengerang kesakitan, tak pnh2 rs sesakit belakang mcm ni……dulu ms mengandungkan Qilah, tak le mcm ni. And lagi 1, bby ni cepat sgt besar, baru 19 minggu (msuk nak msuk 5 bulan) suma bdk opis dok tny aku, jalan dh tak larat, dh brp bulan? terkencing2 xyah crita, mmg muka aku je la yg sllu tcongok kt toilet. Aduh, keletihan mmg memuncak skrg ni, mmmm adakah sbb aku mop dapur smlm? sllunya tak le sesakit mcm ni 😦 Tue la padan muka, husband kata tak pyh wat, degil, nk juga mop dapur, kan dh sakit badan.Skrg sape yg rs sakit, aku jgk kn, leps 2 sibok mengadu sakit blkg ngn husband, padan muka.

Skrg ni dh nk msuk 5 bulan, rs mcm seram sejuk je bila fikir dh nk dekat due ni. Seram le sbbnye tak tau mcm mn plk keadaannya bersalin anak kedua ni kn. Ada yg bercerita anak kedua ni mudah bersalin. Tapi serius aku mcm tak tau dh mcm mn pgalaman aku bersalin anak sulung dulu. Tak mo ingat sbnrnya sbb takut. Yup, aku mmg takut. Semoga dipermudahkan segalanya 🙂 Dont think too much org kata, nnt mcm2 plk yg jd. Next week g checkup as usual, harap2 kli ni pn ok, dulu ms mengandungkan Qilah, Hb sllu sgt rendah, leps 2 gagah le mkn kerang n sayur bayam sllu (sbbnye tue yg aku boleh mkn, hati2 suma bagai jenis ni tak makan, x pandai mkn actually hehe) Now dr 1st checkup Hb ok 🙂 good.

Nak update gmbr tkini but tenet ni slow gila, maklum ler curi waktu office. Skrg ni tgh curi waktu office hahaha jahat aku. Takpelah anggap je xda org perhati hehe…..

Tong BT

Ari ni berjalan seperti biasa. Aku tak menang tangan nk duduk la, asyik nk buang air kecil je……mmmmmmm. Pagi tadi dh kuar kilang, ptg ni nk kuar lg huhu, tetiba dpt call dr Pn Saodah (org KA) kta ari ni meka nk collect BT kt premis. So nak taknak kenelah p kn, at least Jabatan ade semasa proses pemindahan tersebut. Insyallh ari ni boleh settle kot, alamatnye balik lmbt ler ari ni, nsib bek en suami keje pagi minggu ni, so bolehlah amik Qilah kt nursery, klu x berkampung Aqilah kt nursery tunggu mak dia amik hehe.

Pepagi lg, adelh sorg mamat opis ni yg mmg tak kurg kuat gosipnye, alamak klu dia terbaca post ni mmg habis aku kene balik. Dok kt depan meja aku then kate kt aku, “Tak sangka ko jd tong BT lg”. Tong BT dia gelar aku, awat badan aku ni dh cam tong BT ke, istilah tak tahan. sian aku kn 😦

Baru ade masa

Sejak balik dr kursus asyik sibuk le konon memanjang. Actually aku je yg menyibukkan diri, keje kt table ni dh belambak2, mood kerja tak datang lg, ape taknye, msuk opis dr isnin smp ari ni jumaat asyik xde kt meje je, kuar ke sana, ke sinun n ke mana nth. And skrg ditambah plk fail2 yg dilonggokkan kt tepi pintu ni, kononnye nk 2gu meeting fail bru settlekn, alamat berkulat ler fail2 kt tepi pintu aku ni smp 3S jalan hehe…..mengarut jee n3 tghari ni.

Nk crita ttg Qilah budak kecik kt rumah aku sbnrnye, skrg ni dh pndai nk berus gigi sblm tido, hehe lawak bila ingt peristiwa smlm……suh msuk tdo dia xnk, ckp lg sekali pun xnk. Alih2 dia ckp “gigi” smbil tunjuk n jln tepi pintu toilet, oooo nk berus gigi dulu ye sayang, apalah mak yg ajar dulu tp mak yg lupa…….^_^ leps dh berus gigi suh msuk tido g, bru dia menapak ke bilik, bgtau amik bantal dia yg ade kt dpn tv, di ambiknye leps 2 msuk bilik. Ala sweet plk smlm bila ingat hehe……beso dh anak mama, leps ni mst tlg mama jga adik ye, harapan dr ibu yg merantau (katenya nk berpantang sendiri kt Penang), insyallah dipermudahkan semuanye. Semoga aku ade kekuatan untuk semua ni, dgn harapan bantuan husband ^__^.